• Baklava Serüveni
Online Alışveriş İçin Tıklayın

Baklava Serüveni

İşte kendi çiftliğimizde sadece kendi ürünlerimizde kullanmak üzere yetiştirdiğimiz keçilerimizi doğal olarak çiçek ve taze otlarla besleyerek lezzetine lezzet katmayı hedefli yoruz. Baklavanın içinde kullandığımız kaymağı da yine bu sütten elde ederek kullanıyoruz. Dedik ya sizi önemsiyoruz. Yaş'ın yanında kuru… ? Yaş baklava ve kuru baklava arasındaki fark sadece aşağıdaki kadar kısadır. Kuru baklavanın temel malzemesi ve üretim şekli diğerlerinden çok farklı değil. Ancak daha dayanıklı olması için kuru baklavanın arasına süt ve irmik karışımından oluşan harç sürülmüyor. Peki ya sonra…! Malzemelerimiz tamam birazda üretimden bahsedelim mi? Tam tabiri ile ‘'çekirdekten yetme'' ustalarımız çeyrek asırlık bilgi birikimlerini hamura nakş ediyorlar. Oklavaları dans ettiren ustlarımız, koca bir yumaktan ince kağıt'a dönüşen serüvene adım atarlar. Öyle bir yolculuktur ki bu açılan hamurun arkasından tertemiz bir cam edası ile en ufak yazıyı bile okuyacak hale gelir. Bir rivayettir ki Gaziantep yöresinde hacıvat karagöz üstadı biri gösteriden önce perdesini yakar perde bulamayınca tam gösteriyi iptal edecektir ki izleyenlerin arasında bulunan bir baklava ustası ben derdine derman olurum deyip fırından aldığı hamuru zar gibi açarak perde yaptı denir. Evet rivayettir ama gerçek olan şey yufkanın arkasından hacıvat –karagöz bile oynatabileceğiniz gerçeğidir. İşte bu ince yufkaların 12-13 ü kadar yufka üst üste konduktan sonra araya ‘kaymak' ve fıstık serpiyor ustamız ve alt katmanı oluşturuyor . birde üstü var tabi 25-28 adet yufkada üst kat'a serilip işin yüzde 50 si neredeyse halloluyor.